Interieurtips: een natuurlijke look & feel in je slaapkamer

14 december 2018

Je slaapkamer is een plek waar je letterlijk tot rust moet kunnen komen. Niet alleen een goed bed speelt hierbij een grote rol, ook de sfeer is belangrijk. Kom jij ook altijd tot rust na een lekkere boswandeling of als je een blokje om loopt? Wij helpen je het buitengevoel naar binnen te halen en geven je drie tips voor een slaapkamer met een natuurlijke look & feel.

1. Maak gebruik van natuurlijke kleuren en materialen
Een slaapkamer met een groentint of warme grijstint op de muur oogt direct een stuk sfeervoller dan een slaapkamer met witte muren. Met natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, jute en linnen versterk je vervolgens de rustige, maar tegelijkertijd ook warme uitstraling. 

2. Plaats een of meerdere planten in je slaapkamer
Planten stimuleren niet alleen het buitengevoel, ze zijn ook nog eens goed voor je gezondheid. Planten reinigen de lucht en zorgen voor extra zuurstof: de basis voor een goede nachtrust!

3. Opgeruimd staat netjes
Tot rust komen lukt vaak niet in een rommelige omgeving. Zorg daarom dat je allerlei kleine spulletjes netjes opbergt en kies voor gesloten kasten in plaats van open kasten. Zo zie je niet direct als je kast een keer wat minder goed is opgeruimd en kun je onbezorgd genieten.