Zo haal je het maximale uit je kleine balkon

30 maart 2019

Beschikt jouw woning over een klein balkon, dan is het belangrijk om deze zo efficiënt mogelijk in te richten. Maar hoe doe je dit? Deze tips helpen je een handje.

1. Balkonreling met planten
Planten zijn onmisbaar wanneer je het ultieme buitengevoel wilt creëren op je balkon, maar ze nemen tegelijkertijd ook ruimte in beslag. Door je balkonreling van plantenbakken te voorzien verlies je geen ruimte, maar creëer je wel een gezellige en groene buitenruimte. Bovendien kunnen de planten voor extra privacy zorgen.

2. Inklapbare meubels
Door inklapbare meubels op je balkon te plaatsen, creëer je gemakkelijk extra ruimte wanneer dat nodig is. Ideaal als je bijvoorbeeld met mooi weer een wasrek op je balkon wil zetten. Extra tip: kies voor meubels waar je doorheen kunt kijken. Hierdoor ontstaat er een luchtige look en laat je je balkon groter lijken.

3. Multifunctionele opbergbox
Stoelkussens, lege plantenbakken, speelgoed van de kids: om te voorkomen dat je kleine balkon rommelig oogt, is het belangrijk om kleine spullen uit het zicht op te bergen. Plaats daarom een opbergbox in één van de hoeken van je balkon. Deze kun je tevens gebruiken als bijzettafel of om planten op te zetten.